Vitesse spelers een vraag stellen, supervet!

Met een hoop kabaal lopen ongeveer dertig kinderen van de Vitesse Kidsclub het terrein van sportcentrum Papendal in Arnhem op. Vandaag mogen zij Ricky van Wolfswinkel, Navarone Foor en Julian Lelieveld het hemd van het lijf vragen.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben de meeste kinderen een zwart-geel Vitesse shirt aangetrokken. Ze stormen de donkere perszaal in. De eerste rijen zijn al snel gevuld en de ouders zitten netjes achteraan. Als de spelers worden aangekondigd, is het ineens heel stil in de zaal. Van de gespannen gezichten valt af te lezen dat het toch niet niks is als de helden uit de selectie ineens voor je staan. “Het is leuk om de spelers een keer in het echt en van dichtbij te zien in plaats van veraf. Nu zit je op een stoel heel dicht bij ze en dat is spannend. Thuis was ik nog niet zo zenuwachtig maar toen ik hier in de zaal aankwam wel’’, vertelt Mick Bel, een van de jonge journalisten.

De quiz aan het begin van de middag zorgt voor een ontspannen sfeer. De vragen gaan over de loopbaan van de spelers. Als echte fans weten de kinderen veel vragen goed te beantwoorden. Dat is iets waar de spelers zelf meer moeite mee lijken te hebben. Van Wolfswinkel kijkt maar al te graag af bij zijn collega’s.


Dan is het voor de kinderen tijd om echt in actie te komen. Ze mogen een voor een naar de microfoon om een vraag te stellen. De drie mannen aan de tafel krijgen allerlei uiteenlopende vragen op zich afgevuurd. Een jongen van ongeveer tien jaar oud wil weten hoe Lelieveld zich voelt als hij een tijd niet heeft gescoord. Een andere jongen met een Vitesse trainingspak aan, vraagt zich af welke vraag hij niet moet stellen als hij een voetballer interviewt. Na een uur kan Foor het niet laten om ook een vraag te stellen aan zijn medespelers. Hij wil dat Lelieveld het Vitesse clublied zingt. Met een beetje hulp van zijn collega’s en de kinderen in de zaal, wordt het refrein van het lied uit volle borst meegezongen.

Voor Van Wolfswinkel is een middag als deze een leuke manier om in contact te komen met de fans: “De vragen die je hier krijgt zijn natuurlijk heel anders dan op een echte persconferentie. Toch zitten er ook hier hele scherpe vragen tussen waar ik soms echt over na moet denken.” Inmiddels loopt Mick nog enigszins onder de indruk de zaal uit. Hij heeft zelfs twee vragen vragen gesteld. “Ze konden heel goed antwoord geven!”, zegt hij blij. Maar door de spanning is hij het antwoord op de vragen alweer vergeten. Guus Kramer, een andere jonge bezoeker van de persconferentie, noemt de middag ‘supervet!’. Hij vond het helemaal niet eng om een vraag te stellen aan zijn grote idolen maar of hij nu journalist wil worden, weet hij nog niet.

De kinderen komen buiten de zaal met een blikje Fristi bij van alle indrukken. Dat blijkt namelijk het lievelingsdrankje van Van Wolfswinkel te zijn. Achter de bar deelt het drietal vrolijk het zoete drankje uit. Daarna is het tijd om een foto en handtekening te scoren want dat mag natuurlijk niet ontbreken op zo’n dag.