Video: Opening Arnhem Centraal

Toen ik vandaag in de trein zat viel mij op dat er Arnhem Centraal op de treinborden staat in plaats van Arnhem. Dat blijkt sinds 12 juni zo te zijn. Nu lijkt dat niet echt een hele grote verandering. Dat is het op zich ook niet maar het is wel opvallend dat het zo lang heeft geduurd voordat de naam is aangepast. Tijdens de opening van het station op donderdag 19 november 2015 werd namelijk al gesproken over de naamsverandering. Ik was bij die opening en schreef ’s avonds het volgende stukje op de website van de Arnhemse Koerier:

WELKOM OP ARNHEM CENTRAAL

Arnhem- Vrijdag verandert de naam Station Arnhem officieel in Arnhem Centraal. Het is daarmee het zesde station in Nederland dat de naam Centraal draagt.

Dat maakte Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail) bekend tijdens de officiële opening van het station. Dit gebeurde in het bijzijn van de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser. Daarnaast was er veel belangstelling van Arnhemmers, reizigers en media voor de opening van het station, waar achttien jaar aan is gewerkt.

Ook staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie voor infrastructuur & milieu was aanwezig. Felicitaties waren er voor de aannemers, bestuurders, betrokkenen en de Arnhemmers. “Jullie Arnhemmers, u heeft het station terug”, aldus Dijksma.

Naast de officiële openingshandeling was er de hele dag door genoeg te beleven voor de reiziger. Zo was er onder andere dans, muziek en theater. En ook een feestelijke aankleding ontbrak daarbij niet. Ook het aankomende weekend zijn er nog allerlei activiteiten in het kader van het vernieuwde station.

Nou goed! Na acht maanden is de naam dus aangepast.

Naast de opening zelf ben ik dat weekend bij de openingsactiviteiten geweest. Van deze dagen heb ik een filmpje gemaakt. Daarin geeft onze burgemeester ook een reactie.