Buitenland journalistiek

Ken je de grap van negen studenten die naar Praag zouden gaan? Nou, wij inmiddels wel want we gingen niet.

6 weken lang hebben mijn redactiegroep en ik ons voorbereid op die stad. We hebben nieuwsberichten geschreven over Tsjechië, een profiel gemaakt over een bekend persoon uit het land, een interview gehad met iemand die ons meer kon vertellen over Praag en vooral heel veel gezocht naar vernieuwers want dat was het onderwerp van de reis.
Ik had al een interview geregeld met een Start up. Dat zou gelijk mijn eerste interview in het Engels worden. Verder waren er naast veel leuke ideeën, interviews gepland met de Nederlandse Ambassade, een kunstenaar en een filmbedrijf.

We hadden er zin in. Op maandag 30 mei gingen we vol goede moed naar Schiphol. De vlucht zou  om 18:45 vertrekken maar deze is nooit gegaan. De vertraging liep op naar meer dan drie uur. Uiteindelijk is hij om 22:00 gecanceld. 7 uur lang op Schiphol geweest en geen stap buiten Nederland. Frustratie en teleurstelling volgde. Midden in de nacht was iedereen weer thuis maar we wilden wel op reis. Daarom hebben we op dinsdagochtend een hostel en bus geregeld richting Antwerpen. Daar hebben we super leuke dagen gehad. Tijd om voor te bereiden was er niet maar we hebben toch een aantal producties weten te maken.

Wij zijn weer terug in Nederland en het cijfer voor dit laatste project is binnen: een 7. Verder ben ik er eindelijk achter wat mij het afgelopen jaar zo irriteerde aan deze opleiding. Dat beschrijf ik later want ik moet echt nog even leren voor de laatste tentamens!