Project stad

De tweede tentamenweek zit erop en ook een week vakantie is bijna voorbij.
En nu is het tijd voor een nieuw project. Deze zal vooral te maken hebben met interviewen. Ik heb er wel weer zin in om met iets nieuws te beginnen.

Project stad waarbij het ging over het schrijven van verslagen en waarin ik samen met de redactiegroep een website bijhield over de stad Oss is dus afgesloten.
Het schrijven van verslagen vond ik wel leuker dan het schrijven van nieuwsberichten uit project één. Een verslag is toch wat uitgebreider dan een nieuwsbericht en je moet ook echt ergens bij aanwezig zijn. Dat maakte het afgelopen project wel wat zwaarder.
Ik wil niet zeggen dat Oss een stad is waar helemaal niks gebeurt maar het was soms wel lastig om goede activiteiten te vinden. Tegelijkertijd ervaar je op die manier wel de regionale journalistiek en via contacten heb ik zeker voor het laatste verslag een goed onderwerp kunnen vinden.

De leukste ervaring tijdens het afgelopen blok was politiek café Zout. Deze wordt een keer per maand gehouden in Oss met (bekende) actuele gasten. Ik was daar voor een videoverslag want Jan Marijnissen was te gast. Samen met een klasgenoot hebben we van te voren een redactielid van het café geïnterviewd. Of we een van de gasten konden spreken, wisten we niet. Naast Jan waren ook Jan Mulder en Wouke van Scherrenburg aanwezig om te vertellen over hem. Het café ging over de politieke carrière van Marijnissen.

We mochten gelukkig alles filmen. Het enige wat nog ontbrak  aan het einde van de middag was een interview met de gasten. En dat was iets wat we graag in de video wilde hebben. We zagen Emile Roemer staan. Hoewel hij niet heeft verteld over Jan, was hij wel de hele middag aanwezig. Totaal onvoorbereid zijn we naar hem toegelopen. Ik heb hem een aantal vragen kunnen stellen. Daarna hebben we zelfs nog Jan Marijnissen geïnterviewd. We hebben die dag anderhalf uur gefilmd. Dat moest worden teruggebracht tot drie minuten.  De hele interviews met Marijnissen en Roemer staan ook uitgeschreven op het blog.