Presentator Rob Trip

Presentator Rob Trip presenteert sinds 2010 het acht-uur journaal voor de NOS.
Daarnaast heeft hij jarenlang gewerkt bij het Radio 1 journaal en is hij nu nog om de week te horen bij het NOS radio programma Met het Oog op Morgen.

Wat is er zo bijzonder aan het werken bij de NOS?

“Ik werk al heel erg lang bij de NOS. Ik vind het heel erg leuk om bij zo’n belangrijke nieuwsorganisatie te werken. Ik heb heel lang radio gedaan, daar heb je heel veel vrijheid en daar is het ook weer zo dat je heel veel kunt doen maar daar hoor je eigenlijk niet zo veel van terug. En het acht uur journaal vind ik heel erg leuk want dat komt bij zoveel mensen binnen. Daar is iedere punt en komma belangrijk en dat vind ik wel een hele grote journalistieke kick. Dat het zo belangrijk is dat het goed moet zijn en iedereen kijkt ernaar.”

Hoe ziet een werkdag voor u eruit?

“Die begint om zeven uur want dan ga ik het Radio 1 journaal luisteren. Daarna hang ik om een uur of tien over negen aan de telefoon met de eindredacteuren om het nieuwsbeeld van de hele dag door te nemen. Zelf ben ik om een uur of één in Hilversum en dan bouw ik met de eindredacteur de hele dag aan de uitzending. Om half acht hebben we de doorloop en dan gaan we kijken of alles er een beetje uitziet en past zoals wij hebben bedacht. En dan om 20:00 uur begint de uitzending. Daarna hebben we nabespreking en dan rijd ik meestal rond tien voor negen weg en ben ik om kwart voor tien thuis.”

Wat maakt iedere dag zo anders? 

“Omdat het nieuws iedere dag anders is. Eigenlijk zien mijn werk en mijn leven er anders uit. Toen ik bij de radio als verslaggever begon had ik totaal geen idee waar ik later vandaag terecht zou komen en dat is eigenlijk nog steeds zo. Het is zo onvoorspelbaar en dat vind ik het leuke eraan.”

r. Trip