Start van de studie

Ik studeer sinds vier maanden journalistiek in Tilburg.
Dit eerste jaar is verdeeld in meerdere blokken.
Het eerste blok was vooral gericht op het schrijven van nieuwsberichten.
Daar waren we iedere woensdag mee bezig.
Soms moest je daarvoor mensen bellen (wat de eerste paar keer best eng is. je weet dan nog niet hoe mensen op je reageren) en andere keren gingen we de straat op. Ik heb hierbij geschreven over de première van Grease de musical, Prinsjesdag, de Kinderombudsman , de kinderboekenweek, een conferentie over alcohol & jeugd en hoorspelen op radio 1.

Daarnaast volg je ook college’s. Zoals eindredactie (Nederlands), journalism studies & journalistieke technieken (gaan over hoe de journalistiek in elkaar zit), politiek en we hadden redactievergaderingen.
In die vergaderingen ben je met je redactiegroep (bestaat uit ongeveer 12 personen en daar volg je ook college’s mee). Er wordt dan van alles besproken wat er in de afgelopen week is gebeurd en wat er nog gaat gebeuren. De eerste tentamens zitten er inmiddels op.

Ook zijn er gastcollege’s. In de eerste maanden zijn twee journalisten van het ANP, Anouschka van Miltenburg (Tweede Kamer), Linda Hakeboom (BNNVARA) en Tim Hofman (BNNVARA) langs gekomen.

Inmiddels zit ik in blok twee. Deze is gericht op nieuwsverslagen en met de redactiegroep hebben we een nieuwswebsite over de stad Oss.
Het is een stuk drukker dan blok een. Er moet veel tegelijk gedaan worden en dat zorgt soms voor de nodige stress.